Beleef Landgoed de Utrecht

Landgoed de Utrecht is grotendeels opengesteld voor publiek. Het landgoed is een prachtig gebied om wandelend, fietsend of te paard te ontdekken. Op het landgoed zijn diverse routes voor jong én oud. Daarnaast kunt u op het landgoed een hapje eten en drinken.

Op het landgoed zijn diverse routes uitgezet. Wandelen is toegestaan op bestaande wegen en paden. Fietsen en mountainbiken is toegestaan op de openbare en toegewezen wegen en paden.  Paardrijden is toegestaan op de ruiterroute. Bovengenoemde tenzij anders is aangegeven.

Wandelen, fietsen en paardrijden op Landgoed de Utrecht

  • Fietsroute ‘In ’t Aards Paradijs (Een initiatief van Stichting Kempische Landgoederen)
  • Paardrijden (of met aanspanning) mag alleen op de in de kaart aangegeven route. Sinds 2021 is er een nieuwe ruiterroute op het landgoed. Het is de bedoeling dat de ruiters alleen van deze route gebruikmaken.
    Stippel je ultieme buitenrit uit over het landgoed via knooppunten.
  • Ruiterroutenetwerk Hilvarenbeek

Het Arnoldspark

Het Arnoldspark met arboretum is in 1940 ontworpen door de Twentse tuinarchitect P.H. Wattez. Na de Tweede Wereldoorlog werd het park afgemaakt. Belangrijk in het park is de verbinding tussen het westelijk en het oostelijk deel van het landgoed. Onder het centrum van het vierkante Arnoldspark is een ovaalvormige vijver aangelegd, van waaruit drie diagonaal aangelegde lanen uitstralen.

De diagonale laan in het zuidwesten van het Arnoldspark ligt in het verlengde van de Prins Hendriklaan ten westen van de provinciale weg. De zuidoostelijke laan sluit aan op een brede strook grasplantsoen. De laan is aan beide kanten omgeven door dichte bomen- en struikengroepen. Deze open strook vormt een belangrijke zichtas naar het aan de oostelijke kant van de provinciale weg gelegen voormalige vakantiehuis, huidige kunstgalerie en hotel Rustoord. Een over de noord-zuid as lopende laan in het park sluit aan op de laan achter de ten noorden van het park gelegen brandtoren en houtvesterswoning.

Het arboretum, een bomenverzameling in het park, bestaat vooral uit winterharde houtige gewassen. Net zoals bij de productiebossen van naaldbomen staan in het arboretum coniferen, zowel kegeldragers als naaldbomen. Daarom is de naam ‘pinetum’ (naaldbomentuin of coniferentuin) misschien wel beter. Sowieso is de laan van sequoia’s of mammoetbomen in het arboretum bijzonder. In het instandhoudingsplan is groot onderhoud van het Arnoldspark opgenomen. Zodat het park weer in volle glorie wordt hersteld.

Uitkijktoren ‘De Flaes’

Op 11 november 2011 is uitkijktoren D’n Flaestoren geopend. De toren is ontworpen door LuijtenISmeuldersIArchitecten uit Tilburg. Voor de toren zijn acht bomen van elk zo’n 25 meter land en 3000 kilo zwaar gebruikt. Door deze te combineren met slanke stalen kolommen is een open structuur gecreëerd. Hierin is met trappen en bordessen een makkelijk te belopen route naar het 22 meter hoge uitzichtbalkon gemaakt. Vanaf het balkon én iedere traptrede heb je een prachtig uitzicht over het niet toegankelijke gedeelte van Natuurgebieden De Flaes, Het Goorven en de bossen er rondom heen.

Parkeren kan bij ‘In Den Bockenreyder’. De entree is 1 euro.

Eten en drinken

Herberg ‘In Den Bockenreyder’

‘Den Bok’ zoals het in de volksmond genoemd wordt, is een eenvoudig restaurant waar het goed toeven is. Bij mooi weer strijken wandelaars, fietsers en ruiters neer op het enorme terras. In de winter is ’t in het ’herbergske’ lekker warm bij het knisperend haardvuur. En extra leuk: de vloer wordt naar oud gebruik nog bestrooid met zand.

In de zomer en in het weekend sluit de herberg pas als de kastelein gaat slapen. In de winter sluit de deur als de avond valt. Hier lees je meer over de In den Bockenreyder

Restaurant ‘Boshuys Klein Utrecht’

Gelegen aan Golfbaan Midden-Brabant op Landgoed De Utrecht vindt u het gezellige Boshuys. Een plek waar iedereen welkom is, waar u vriendelijk geholpen wordt, waar gewerkt wordt met heerlijke lokale producten en waar u in de culinaire watten wordt gelegd. Dit alles met een ongedwongen Brabants sausje erover zodat iedereen Bourgondische kan genieten, dus kom gerust achterom!

Lees hier meet over Boshuys Klein Utrecht

Overnachten

Groepsaccomodatie De Kievit

De Kievit ligt midden in de bossen van het landgoed. Er zijn verschillende sport- en recreatievelden. De Kievit heeft twee gebouwen en kan groepen huisvesten van twintig tot 226 personen. Daarmee is het uitermate geschikt voor groepsactiviteiten van scholen, sportverenigingen, families en vriendengroepen.

Kijk voor meer informatie op dekievit.info

Hotel-Restaurant Huize Rustoord

In de jaren twintig van de vorige eeuw is Rustoord gebouwd als vakantieverblijf voor de medewerkers van de levensverzekering De Utrecht. In 2002 is het gebouw volledig gerestaureerd naar een hotel-restaurant.  Op dit moment is Rustoord tijdelijk gesloten.

B&B Tussen Beuk en Beek

Tussen Beuk en Beek is een vrijstaand, sfeervol vakantiehuis voor 2 personen op Landgoed de Utrecht. Daarom wordt het een House and Breakfast genoemd door de eigenaren. 

Kijk voor meer informatie op tussenbeukenbeek.nl

Natuurhuis Landgoed Utrecht

Omringd door de idyllische natuur van het landgoed Utrecht staat dit sprookjesachtige natuurhuis met een adembenemend uitzicht. Liggend aan een van de plassen van het natuurgebied kunt u in dit huis genieten van veel privacy en een schitterende omgeving.

Kijk hier voor meer informatie.